Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2015/06/12/4178551t1hf684.jpg)
Pille Enden jagab maitseterohke pastaroa retsepti, millele lisab toiteväärtust kiudaineterikas täisterapasta.
Neljale
Valmistamisaeg 20 minutit
Vaja läheb:
- 2 šalottsibulat
- 200 g külmsuitsulõhet
- 100 g päikesekuivatatud tomateid
- 1 sl õli
- 3 dl vahukoort
- musta pipart
- 350 g täisterapastat
- hakitud murulauku
Koori ja haki sibulad. Viiluta külmsuitsulõhe ja päikesekuivatatud tomatid. Kuumuta sibulat kastruli põhjas õlis 2-3 minutit. Lisa tomati- ja lõheviilud, kuumuta läbi. Vala hulka koor ja maitsesta kaste pipraga. Kuumuta kaste keemiseni ja tõsta pott tulelt. Keeda pasta al dente, nõruta ja hoia pisut keeduvett alles. Lisa kastmele pasta ja 2-3 sl või vajadusel rohkem, pastakeeduvett, sega läbi ja hauta minut-kaks. Serveeri hakitud murulauguga.