Pille Enden jagab maitseterohke pastaroa retsepti, millele lisab toiteväärtust kiudaineterikas täisterapasta.
Pasta külmsuitsulõhekastmes
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljale
Valmistamisaeg 20 minutit
Vaja läheb:
- 2 šalottsibulat
- 200 g külmsuitsulõhet
- 100 g päikesekuivatatud tomateid
- 1 sl õli
- 3 dl vahukoort
- musta pipart
- 350 g täisterapastat
- hakitud murulauku
Koori ja haki sibulad. Viiluta külmsuitsulõhe ja päikesekuivatatud tomatid. Kuumuta sibulat kastruli põhjas õlis 2-3 minutit. Lisa tomati- ja lõheviilud, kuumuta läbi. Vala hulka koor ja maitsesta kaste pipraga. Kuumuta kaste keemiseni ja tõsta pott tulelt. Keeda pasta al dente, nõruta ja hoia pisut keeduvett alles. Lisa kastmele pasta ja 2-3 sl või vajadusel rohkem, pastakeeduvett, sega läbi ja hauta minut-kaks. Serveeri hakitud murulauguga.