Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pastavorm brokoli ja kolme juustuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Jaan Heinmaa

Täisterapastast saab valmistada ka väga maitseküllaseid ja toitvaid ahjuvorme.

Neljale

Valmistamisaeg 45 minutit

Vaja läheb:

  • 200 g  täisterapastat
  • 400 g brokolit
  • 2 sl võid
  • 2 küüslauguküünt
  • 250 g mascarponet
  • 80 g parmesani
  • 3-4 dl pasta keeduvett
  • 75 g  riivitud tugevamaitselist juustu (nt Sveitsi või Emmentali)
  • soola
  • musta pipart
  • riivitud muskaatpähklit
  • kuivatatud tüümiani
  • võid vormi määrimiseks
  • basiilikulehti serveerimiseks

Täida suur pott veega ja tõsta pliidile, kuumuta  vesi keemiseni ja maitsesta soolaga. Pane pasta ja õisikuteks tükeldatud brokoli vette  ja keeda  paar minutit vähem , kui pastapakendil oleval juhisel kirjas. Kuumuta või suurel pannil, lisa hakitud küüslauk ja kuumuta paar minutit. Lisa mascarpone ja kuumuta, kuni juust sulab. Lisa pannile pasta keeduvett nii palju, et moodustub rõõsa koore konsistentsiga kaste. Sega hulka  riivitud parmesan ja maitsesta soola, pipra, muskaadi ja tüümianiga. Nõruta pasta ja brokoli, vala pannile ja sega kastmega läbi. Vala segu vormi, riputa peale ülejäänud  riivitud juust  ja  küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Lase 10 minutit seista ja serveeri basiilikulehtedega. 

Tagasi üles