Täisterapastast saab valmistada ka väga maitseküllaseid ja toitvaid ahjuvorme.
Pastavorm brokoli ja kolme juustuga
Neljale
Valmistamisaeg 45 minutit
Vaja läheb:
- 200 g täisterapastat
- 400 g brokolit
- 2 sl võid
- 2 küüslauguküünt
- 250 g mascarponet
- 80 g parmesani
- 3-4 dl pasta keeduvett
- 75 g riivitud tugevamaitselist juustu (nt Sveitsi või Emmentali)
- soola
- musta pipart
- riivitud muskaatpähklit
- kuivatatud tüümiani
- võid vormi määrimiseks
- basiilikulehti serveerimiseks
Täida suur pott veega ja tõsta pliidile, kuumuta vesi keemiseni ja maitsesta soolaga. Pane pasta ja õisikuteks tükeldatud brokoli vette ja keeda paar minutit vähem , kui pastapakendil oleval juhisel kirjas. Kuumuta või suurel pannil, lisa hakitud küüslauk ja kuumuta paar minutit. Lisa mascarpone ja kuumuta, kuni juust sulab. Lisa pannile pasta keeduvett nii palju, et moodustub rõõsa koore konsistentsiga kaste. Sega hulka riivitud parmesan ja maitsesta soola, pipra, muskaadi ja tüümianiga. Nõruta pasta ja brokoli, vala pannile ja sega kastmega läbi. Vala segu vormi, riputa peale ülejäänud riivitud juust ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Lase 10 minutit seista ja serveeri basiilikulehtedega.