Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamajahu saab edukalt kasutada ka soolastes toitudes, mida tõestab see isuäratav pirukas.
Kümme tükki
Vaja läheb:
Põhi
1 dl rukkikama
2 dl nisujahu
0, 5 tl soola
100 g külmkapikülma võid
0, 5-1 dl vett
Täidis
1 grillkanakoib
10- 15 cm tükike porrut
2 sl õli
1 tl karrit
1 tl jahvatatud paprikat
1 väike (227 g) ananassikompott omas mahlas
150 g riivitud Västerbottensost või muud juustu
3 muna
2 dl kohvikoort
soola, musta pipart
6-7 kirsstomatit
Haki põhja koostiosad (v.a vesi) ühtlaseks puruks (lihtsaim on seda teha köögikombainis). Lisa vähehaaval nii palju vett, kuni saad ühtlase taignapalli. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele, torka kahvliga mõned augud ja pane tunniks külma.
Eelküpseta põhja 220°C juures umbes 10 minutit. Lase jahtuda
Lõika porru ribadeks, kuumuta õlis kuldseks. Lisa tükeldatud kanakoib ja maitsesta karriga. Laota eelküpsetatud põhjale. Sega munad, koor, nõrutatud ananassikuubikud ja riivitud juust omavahel, maitsesta paprikapulbri, vähese soola ja pipraga.
Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja lao kaunilt peale pooleks lõigatud kirsstomatid. Küpseta umbes 20- 25 minutit või kuni pirukas küps või pealt kaunilt kuldpruun. Enne serveerimist lase jahtuda, et oleks hea lahti lõigata.