Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kana-juustupirukas rukkikamapõhjal

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Jaan Heinmaa

Kamajahu saab edukalt kasutada ka soolastes toitudes, mida tõestab see isuäratav pirukas.

Kümme tükki

Vaja läheb:

Põhi

  • 1 dl rukkikama
  • 2 dl nisujahu
  • 0, 5 tl soola
  • 100 g külmkapikülma võid
  • 0, 5-1 dl vett

Täidis

  • 1 grillkanakoib
  • 10- 15 cm tükike  porrut
  • 2 sl õli
  • 1 tl karrit
  • 1 tl jahvatatud paprikat
  • 1 väike (227 g) ananassikompott omas mahlas
  • 150 g riivitud Västerbottensost või muud  juustu
  • 3 muna
  • 2 dl kohvikoort
  • soola, musta pipart
  • 6-7 kirsstomatit
  1. Haki põhja koostiosad (v.a vesi) ühtlaseks puruks (lihtsaim on seda teha köögikombainis). Lisa vähehaaval nii palju vett, kuni saad ühtlase taignapalli. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele, torka kahvliga mõned augud ja pane tunniks külma.
  2. Eelküpseta põhja 220°C juures umbes 10 minutit. Lase jahtuda
  3. Lõika porru ribadeks, kuumuta õlis kuldseks. Lisa tükeldatud kanakoib ja maitsesta karriga. Laota eelküpsetatud põhjale. Sega munad, koor, nõrutatud ananassikuubikud ja riivitud juust omavahel, maitsesta paprikapulbri, vähese soola ja pipraga.
  4. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja lao kaunilt peale pooleks lõigatud kirsstomatid. Küpseta umbes 20- 25 minutit või kuni pirukas küps või pealt kaunilt kuldpruun. Enne serveerimist lase jahtuda, et oleks hea lahti lõigata.

Märksõnad

Tagasi üles