Magustoit, mille teevad eriliselt maitsvaks just külmutatud kirssidest valmistatud hapukas moos ja kama. Keeda moos valmis paar tundi enne söömist või isegi eelmisel õhtul, siis läheb maiuse kokkuladumine kiirelt.
Kirsi-kamamaius rukkikamaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuele
valmistamisaeg 20 minutit + 1 tund kirsimoosi jahtumiseks
Vaja läheb:
- 1 pakk (450 g) külmutatud kirsse
- 1 dl moosisuhkrut
- 300 g maitsestamata kohupiimapastat
- 100 g maitsestamata toorjuustu
- 200 ml vahukoort
- 3 sl suhkrut
- 3 sl rukkikamajahu
Pane külmutatud kirsid potti ja kuumuta väikesel tulel keemiseni.
Lisa moosisuhkur ja keeda 10 minutit.
Jäta vähemalt tunniks jahtuma (moos muutub jahtudes paksemaks).
Vahusta koor suhkrutega, sega hulka kohupiimapasta ja toasoe toorjuust. (Vahu võid valmistada ka mõni tund varem ja serveerimiseni külmas hoida).
Tõsta pokaalidesse kihtidena toorjuustuvaht, kirsimoos ja jälle vaht. Kaunista kirsimoosiga.