Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kohupiimarull rukkikama ja vaarikatega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Jaan Heinmaa

Hõrk magustoit, mis viib lihtsalt keele alla!

8- 10 tk

Vaja läheb:

Biskviit

  • 3 L muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis

  • 600 g kohupiimapastat
  • 300 ml vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 3 sl rukkikama
  • 25 g vanillikastmepulbrit (Ekströms)
  • 200 g  vaarikaid
  • Kaunistuseks: tuhksuhkrut
     
  1. Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks tugevaks  vahuks (umbes 5 minutit). Sõelu hulka omavahel eelnevalt segatud kartulitärklis ja küpsetuspulber. Tõsta ettevaatlikult segamini. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 6–8 minutit.

2. Kummuta valmis biskviit teisele, tuhksuhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Jäta jahtuma.

3. Täidise tarvis vahusta koor suhkru, kama ja vanillkastmepulbriga poolvahuseks. Lisa hulka kohupiimapasta ja vahusta ühtlaseks.

4. Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile. Puista üle marjadega ning keera küpsetuspaberi abil  rulli. Lase seista jahedas 2-3 tundi ja naudi.

Tagasi üles