Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Muhu vimmaäkis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Jaanus Lensment

Muhumaast võib saada Eesti oma veinimaa, usub teiseks suvehooajaks uksed avanud Muhu veinitalu peremees Peke Eloranta. Söögipoolist pakub seal sel suvel Tigu restoran, mis kolis köögi koos kokkadega Muhu saarele. Restorani külaliskokk Ben Adamovich jagab põnevat retsepti.

Vaja läheb:

  • 500 g vimmafileed
  • 1 õun (soovitatavalt roheline Granny Smith)
  • 1 punane sibul
  • 1 šalottsibul
  • 1 varsseller
  • 1 sidrun või laim
  • 1 tšillikaun
  • meresoola, musta pipart

Lõika vimmafileed parajalt väikesteks tükkideks. Maitsesta meresoola ja musta pipraga. Haki õun, seller ja sibulad väikesteks kuubikuteks ning sega kala ja maitseainetega läbi. Haki juurde ka (seemnetest puhastatud) tšilli ja pigista peale sidruni- või laimimahla. Söö koos musta leiva, võimalusel Muhu seemneleivaga paari minuti pärast.

Märksõnad

Tagasi üles