Muhumaast võib saada Eesti oma veinimaa, usub teiseks suvehooajaks uksed avanud Muhu veinitalu peremees Peke Eloranta. Söögipoolist pakub seal sel suvel Tigu restoran, mis kolis köögi koos kokkadega Muhu saarele. Restorani külaliskokk Ben Adamovich jagab põnevat retsepti.
Astelpaju semifreddo ja lavendlilumi
Vaja läheb:
Lavendlilumi
- 1 suur pakk (400 ml) 35% rõõska koort
- 200 g suhkrut
- 30 g kuivatatud lavendliõisi
- 4 munavalget
Vahusta rõõsk koor suhkruga. Munavalged vahusta eraldi. Sega vahukoor ja munavalged õrnalt ühtlaseks massiks. Sega hulka lavendliõied. Kui soovid, võid ka tiba kanget alkoholi lisada. Külmuta vähemalt 24 tundi sügavkülmas.
Astelpaju semifreddo
Arvesta semifreddo ehk poolkülmutatud magustoidu kogust vajaduse järgi, võttes 100 g marjade kohta 60 g suhkrut ja 8 cl vähemalt 45% kangusega alkoholi, näiteks viina või rummi.
Purusta-püreesta astelpajumarjad. Lase koos suhkru või meega korraks keema. Kui soovid, et marjamass jääks ühtlasem, keeda õige pisut. Lisa alkohol ja jahuta segu, hoides anumat jääkuubikutel ja segades marjamassi pidevalt. Pane sügavkülma ja hoia seal umbes kaks tundi.
Kaunista lilleõite, marjade ja muu hooajalisega.