Toidublogija Britt Paju suvemenüüsse kuulub ka mahlakas suvikõrvitsasse mähitud kana – miks mitte jaaniõhtul proovida.
Ürdimarinaadis kana suvikõrvitsa ja Parmesaniga
Suvikõrvitsa sisse peidetult jääb grillitud kanaliha eriti mahlane ja säilitab maitseid hästi. Kui suvikõrvitsaviile jääb üle, maitsesta need soola-pipra ja oliiviõliga, pigista peale sidrunimahla, puista peale mõned Parmesani juustu laastud ja lase hea maitsta – sobib hästi nii grillikõrvaseks kui ka iseseisva ampsuna.
Ürdimarinaadis kana suvikõrvitsa ja Parmesaniga
- 500 g kana kintsuliha
- 5 sl külmpressi-oliiviõli
- 2 puruks pressitud küüslauguküünt
- 1 tl meresoola
- 0,5 tl musta pipart
- peotäis värsket hakitud ürdisegu (petersell, pune, tüümian)
- 1 tl riivitud sidrunikoort ja sorts sidrunimahla
- 50 g riivitud Parmesani juustu
- 1 keskmise suurusega suvikõrvits
Sega kokku 4 sl õli, ürdid, sool, pipar, küüslauk ning sidrunikoor ja -mahl. Lõika liha u 4 cm läbimõõduga tükkideks, pane marinaadi ja sega korralikult läbi. Lase paar tundi maitsestuda.
Tõmba suvikõrvitsast köögiviljakoorijaga õhukesed viilud, piserda need õliga ja pigista peale pisut sidrunimahla. Veereta kanatükke riivjuustus ning keera seejärel iga tüki ümber suvikõrvitsaviil. Aja lihatükid kolme-neljakaupa vardasse (kui kasutad puuvardaid, leota neid eelnevalt u 30 minutit). Pintselda suvikõrvitsa-kanarulle pealt veel õliga ja küpseta üpris madalal kuumusel mõlemalt poolt ca 10 minutit, kuni liha on kena ja kuldpruun. Pööramisel ole ettevaatlik ja vajadusel kasuta grillilabidat. Serveeri kanavardaid värske salati ja sidruniviiludega.