Rannamõisa linnulihablogi perenaine Ragne Värk jagab oma jaanipäeva grilliretsepti neile, kes ei tea, kuidas kana grillida.
Õlle-sibulamarinaadis grillitud kana
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
- 700 g jahutatud broileri kintsuliha või rinnafileed
- soola
- 1 sibul
Marinaad:
- 4 sl tumedat õlut
- 1 sl vedelat mett
- 2-3 tl valge veini äädikat
- 1 tl laimikoort, riivituna
Sega marinaadiks vajalikud ained omavahel. Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning pane lihad vaheldumisi sibulaviiludega kaussi. Sega marinaadiained omavahel ning vala lihale. Aseta kaas peale ning raputa liha, et kõik saaks marinaadiga kokku. Lase lihal marinaadis maitsestuda ööpäev. Vahetult enne grillimist, kuivata liha marinaadist ning maitsesta soolaga. Küpseta grillil seejärel liha mõlemalt poolt valmis.