Maaülikoolis hakatakse puidutöötlemist õpetama

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsihöövlid.
Käsihöövlid. Foto: Internet

Eesti Maaülikool alustab uue õppekavana sel suvel vastuvõttu puidutöötlemise tehnoloogia rakenduskõrgharidusõppe õppekavale, kuhu võetakse vastu kuni 25 üliõpilast.

Õppekava on välja töötatud koostöös sektori ettevõtetega, kelle hinnangul on tööturul metsatööstuse ja puidutehnoloogia keskastme spetsialistide järele suur nõudlus, teatas ülikool.  

Puidutöötlemise tehnoloogia õpe kestab neli aastat ning rakenduskõrghariduse omandanud saavad teadmised ja oskused nii puidu esmaseks töötlemiseks, projekteerimiseks ja disainimiseks kui puittoodete lõppviimistlemiseks.

Õppetöösse kaasatakse Võrumaa Kutsehariduskeskuse puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskuse infrastruktuuri ning personali ja osa õppetööst viiakse läbi Võrumaal.

Eesti Maaülikool võtab alates tänasest vastu sisseastumisavaldusi ja kokku võtab kõrgkool vastu enam kui 1200 tudengit.

Maaülikool võtab vastu 745 tudengit bakalaureuse-, rakenduskõrghariduse- ja integreeritud õppesse ning 490 tudengit magistriõppesse.

Sisseastumisavalduste vastuvõtt kestab 7. juulini ning doktoriõppe 24 õppekohale saab avaldusi esitada kuni 16. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles