Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kodujuustu-brokoli pirukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kodujuustu-brokoli pirukas
Kodujuustu-brokoli pirukas Foto: Valio

Valio toidublogijad Jaanika ja Signe Anton jagavad kodujuustupiruka retsepti, mis sobib ideaalselt suviseks argiroaks. 

Suviselt kerge pirukas ühendab kodujuustu tervislikkuse ning mõnusalt krõmpsuva brokoli, mida võib soovi korral ka mõne muu köögiviljaga asendada. Küpsetis maitseb imehästi nii soojalt kui ka jahutatult ning on praktiline valik ka näiteks suvisele piknikule. Valmista kõrvale ka värske krõmpsuv salat ning tervislik kõhutäis on garanteeritud!

Vaja läheb:

Põhi

  • 120 g võid 
  • 240 g jahu                                                                  
  • Näpuotsatäis soola
  • 2-3 spl külma vett

Täidis   

  • 400 g soolakurgi-tilli kodujuustu
  • 0,5 dl kohvikoort                                                    
  • 3 muna
  • 250 g aurutatud brokoliõisikud                           
  • Soola

Valmistamine

Taina valmistamiseks haki või soola ja jahuga puruseks, lisa vesi ja töötle ühtlaseks massiks. Rulli tainas lahti, suru ümara 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele ning tõsta vähemalt pooleks tunniks külma. Seejärel torgi põhi kahvliga läbi ja eelküpseta 200 kraadi juures 10-12 minutit.

Täidise jaoks auruta brokolit 5-7 minutit kuni see on poolpehme. Sega omavahel kodujuust, kohvikoor, muna ja sool. Lao eelküpsetatud põhjale brokoliõisikud, vala peale täidis ning küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit kuni täidis on küps.

Tagasi üles