Kõue mõisa restorani Kaheksa Jalga peakokk Hardi Nurmine astub kunagise maailmarändurist mõisahärra Otto von Kotzebue jälgedes, pakkudes külalistele maitseid mitmelt mandrilt.
Tellijale
Toit nagu seiklus ümber ilma
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulikuus peatub uuendusliku meele ja virtuoosliku käekirjaga peakoka Hardi Nurmise menüü Lihavõttesaarel, kuhu omaaegne Kõue mõisnik, kuulus maadeavastaja ja meresõitja Otto von Kotzebue ühel oma kolmest ümbermaailmareisist sattus.
Lihtne ja suviselt kerge, kuid ahvatlevalt värvikirju Rapa Nui (kohaliku rapanui keeles Lihavõttesaar) salat on üks roogadest, mis selle Vaikse ookeani saare maitseid kosmopoliitse ja õrnalt boheemliku õhustikuga mõisa restoranisaali toob.