Milles siis probleem on? Kui sa oled kasvanud üles tavalise koduse toidu peal, siis ei oska sa tõenäoliselt köögivilju nii palju hinnata, kui need vääriks. Pole miski lõbu neelata alla toitu, milles sa ei näe mingit naudingut. Tervisepsühholoog Linda Wasmer Andrews õpetab ajakirjas Psychology Today, et nii maitsemeeli kui oma suhtumist toitudesse on võimalik ümber õpetada, nii et lõpuks hakkad sa salatit siiralt armastama.
Kui inimesed ütlevad, et ei salli aedvilju, peavad nad selle all enamasti silmas, et neile ei meeldi maitsetud ja püdelad aedviljad. See võib olla suuresti põhjustatud kehvadest kogemustest lapsepõlves, sest toitumistrendid on väga palju muutunud ning varasematel aastatel valmistati aedvilju tihti tõesti halvasti. Paljuski sõltub sellest, kes ja kuidas teie peres süüa tegi, kuid peamised meetodid aedviljade valmistamisel olid siis keetmine või liigne aurutamine.
Ole aedviljade valmistamisel loominguline ja uuri teisi võimalusi - peale aurutamise saab kõiksugu vilju ka röstida, ahjus küpsetada, pannil kuumutada või grillida. Lisaks ei saa üle ega ümber maitsestamisest. Salati maitse toovad väga hästi esile mitmesugused maitsetaimed (näiteks koriander, basiilik või petersell), vürtsid ja sidruni- või laimimahl. Aedviljade grillimiseks sega kokku lihtne marinaad maitsetaimedest (näiteks küüslaugust, petersellist või basiilikust), soolast, piprast ja oliiviõlist.
Toida lisaks oma teisi meeli
Inimene sööb ka silmadega, mistõttu tasub pisut vaeva näha, et söök näeks taldrikul hea välja. Aedviljadega on seda lihtne teha, sest need on nii värvilised. Erinevate värvide kokkusegamine näeb hea välja, aga on ka kasulik, sest see aitab sul saada mitmekülgselt toiaineid.