Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: suvine magustoit kirssidega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Artikli foto
Foto: Annika Tooming

Postimehe naisteportaali luuviljade lugejamängust võtab osa Annika, kes jagab oma suvise magustoidu retsepti.

Selle magustoidu peakangelasteks on sidrunivõie ja kirsid. Antud retseptist tuleb sidrunivõiet rohkem kui seda magustoidus endas tarvis läheb. Ülejäänud sidrunivõide võib purki panna, et teinekord seda näiteks küpsistega süüa või hoopis uuesti magustoitu valmistada. Külmkapis säilib ta umbes nädalajagu.

Vaniljene sidrunivõie

  • 3 muna
  • 100 s suhkrut
  • pooliku vaniljekauna seemned
  • 2 keskmise suurusega sidrunist pressitud mahla
  • 40 g kuubikuteks lõigatud võid
  • 1 spl peenelt riivitud sidrunikoore kollane osa

Klopi kuumakindlas anumas munad koos suhkruga lahti, sega hulka vaniljekauna seemned ja sidrunimahl. Tõsta anum vesivannile nii, et keev vesi ei puutuks vastu anuma põhja. Sega pidevalt ja hoolikalt, väldi muna tükki minekut, kuni segu muutub juba paksemaks, selleks kulub umbes 10 minutit. Kui munamass on paksenenud, eemalda see anumaga kuumaveevanni kohalt, sega sisse kuubikuteks lõigatud või ja peenelt riivitud sidrunikoor. Lase sidrunivõidel maha jahtuda.

Magustoit kolmele sööjale

  • 6 spl sidrunivõiet või isegi rohkem
  • 300 g vanilje kohupiimapastat
  • 200 g poolitatud kirsse ilma kivideta
  • 3 spl röstitud kookospähkli-või mandlilaaste

Magustoidu jaoks võta kolm väiksemat klaasi või magustoidukausikest. Kõige põhja aseta kohupiimapasta, seejärel sidrunivõie, kirsid. Uue kihina jälle kohupiimapasta, sidrunivõie, kirsid, ülejäänud kohupiimapasta. Puista igale magustoidule kookospähkli-või mandlilaaste. Anna magustoidule viimane lihv punaste kirssidega.

Tagasi üles