Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kodujuustu-kikerhernesalat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kodujuustu-kikerhernesalat
Kodujuustu-kikerhernesalat Foto: Valio

Mahedamaitseline kodujuust on eestimaalaste toidulaual igal hooajal sage külaline. Menukaks kujuneb see nimelt suvel, mil hing ihkab kergeid, kuid samal ajal toitvaid roogasid. 

Valio retsept kombineerib tervisliku kodujuustu rohke värske ning rasvarikka kikerhernega. Kõige boonuseks valmib salat imekiiresti!

Koostis (4-6 portsjonit)

  • 240 g konserveeritud kikerherneid
  • 1 kimp jääsalatit
  • ½ karpi kirsstomateid
  • 1 kimp hernevõrseid või rukolat

Õuna-kodujuustu segu

  • 1 (150 g) poolhapu õun
  • 200 g 5-protsendilist kodujuustu 
  • 2 spl 2,5-protsendilist maitsestamata jogurtit
  • 2 tl punast pestot
  • 1 tl suhkrut

Kaste

  • 1 tl avokaadot või rapsiõli
  • 1 spl õunamahla
  • ½ spl valge veini äädikat
  • 1 tl suhkrut

Valmistamine

Konserveeritud kikerherneid kasutades loputa need eelnevalt hoolikalt sõelal külma voolava vee all. Haki jääsalat, lõika tomatid sektoriteks ja lisa hernestele. Pese hernevõrsed või rukola, haki suupäraseks ning sega salatisse. Õuna-kodujuustu seguks koori õun ning lõika see väikesteks kuubikuteks. Lisa juurde kodujuust, maitsestamata jogurt, pesto ning suhkur. Sega salati koostisosad kokku ja soovi korral lisa enda maitse järgi pestot juurde. Seejärel sega omavahel kokku kastme koostisosad ning lisa salatile. Salatit serveerides aseta igale portsjonile meelepärases koguses õuna-kodujuustu segu.

Tagasi üles