Mahedamaitseline kodujuust on eestimaalaste toidulaual igal hooajal sage külaline. Menukaks kujuneb see nimelt suvel, mil hing ihkab kergeid, kuid samal ajal toitvaid roogasid.
Kodujuustu-kikerhernesalat
Valio retsept kombineerib tervisliku kodujuustu rohke värske ning rasvarikka kikerhernega. Kõige boonuseks valmib salat imekiiresti!
Koostis (4-6 portsjonit)
- 240 g konserveeritud kikerherneid
- 1 kimp jääsalatit
- ½ karpi kirsstomateid
- 1 kimp hernevõrseid või rukolat
Õuna-kodujuustu segu
- 1 (150 g) poolhapu õun
- 200 g 5-protsendilist kodujuustu
- 2 spl 2,5-protsendilist maitsestamata jogurtit
- 2 tl punast pestot
- 1 tl suhkrut
Kaste
- 1 tl avokaadot või rapsiõli
- 1 spl õunamahla
- ½ spl valge veini äädikat
- 1 tl suhkrut
Valmistamine
Konserveeritud kikerherneid kasutades loputa need eelnevalt hoolikalt sõelal külma voolava vee all. Haki jääsalat, lõika tomatid sektoriteks ja lisa hernestele. Pese hernevõrsed või rukola, haki suupäraseks ning sega salatisse. Õuna-kodujuustu seguks koori õun ning lõika see väikesteks kuubikuteks. Lisa juurde kodujuust, maitsestamata jogurt, pesto ning suhkur. Sega salati koostisosad kokku ja soovi korral lisa enda maitse järgi pestot juurde. Seejärel sega omavahel kokku kastme koostisosad ning lisa salatile. Salatit serveerides aseta igale portsjonile meelepärases koguses õuna-kodujuustu segu.