![Baklažaan parmesaniga.](http://f10.pmo.ee/v67t-A4Jncou0wGKhQgv3xDg7qM=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2015/07/16/4282771t1h8f2b.jpg)
Huvitava lisandina sobib praetud baklažaan mitmesuguste põhiroogade kõrvale, kuid seda võib nautida ka eraldi roana.
Huvitava lisandina sobib praetud baklažaan mitmesuguste põhiroogade kõrvale, kuid seda võib nautida ka eraldi roana.
Lisand 6-8 inimesele, valmistusaeg 1 h 15 min.
Vaja läheb:
Pane baklažaaniviilud sõelaga kausi kohale. Maitsesta 1/2 tl soolaga. Jäta 20 minutiks maitsestuma. Kurna ja patsuta baklažaaniviilud pabersalvrätikuga kuivaks. Maitsesta pipraga.
Kuumuta pannil õli keskmise kuumuse juures (mittehaakuva panni puhul kulub vähem õli). Aseta baklažaaniviilud pannile ükshaaval nii palju, kui sinna mugavalt ära mahub. Küpseta mõlemalt poolt umbes neli minutit, kuni viil tõmbub kuldpruuniks. Praadimise ajal ei tohi baklažaaniviile liigutada. Kui need on valmis, tõsta pabersalvrätikuga kaetud taldrikule ja prae järgmine pannitäis.
Lase pannil veidi jahtuda. Saavuta uuesti keskmine kuumus ja pane pannile umbes 3 tl õli. Koori ja purusta umbes 4 küüslauguküünt, prae umbes 2 minutit, kuni küüslauk tõmbub kuldseks ja hakkab hästi lõhnama. Lisa tomatid ja pune. Prae umbes veerand tundi ja purusta spaatliga tomatid, et tekiks mõnus kaste. Lisa basiilik ja 4 spl parmesani. Lase kastmel pannil veel 5 minutit podiseda.
Seni kuni kaste on veel tulel, kuumuta väikesel pannil keskmise kuumuse juures 1 spl õli. Haki 1 küüslauguküüs ja lisa pannile koos riivsaiaga. Rösti segades, kuni riivsai tõmbub kuldseks. Tõsta pann tulelt ja sega juurde ülejäänud parmesan. Maitsesta näputäie soolaga.
Laota baklažaanilviilud suurele taldrikule. Tõsta viiludele lusikaga ricottat ja kastet. Kastme peale pane riivsai. Lisa juurde mozzarella ja kaunista purustatud basiiliku lehtedega. Soovi korral tilguta peale oliiviõli ja serveeri.