Prae toidu kõrvale baklažaani parmesaniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baklažaan parmesaniga.
Baklažaan parmesaniga. Foto: ANDREW SCRIVANI/NYT

Huvitava lisandina sobib praetud baklažaan mitmesuguste põhiroogade kõrvale, kuid seda võib nautida ka eraldi roana.

Lisand 6-8 inimesele, valmistusaeg 1 h 15 min.

Vaja läheb:

  • 1 suur baklažaan, viilutatud
  • ¾ tl meresoola, soovi korral rohkem
  • Musta pipart
  • 200 ml extra virgin oliiviõli
  • 5 küüslauguküünt
  • 700 g poolitatud kirsstomateid
  • 4 pune oksakest
  • 3 basiiliku oksakest ja 5 suurt lehte
  • 5 spl peeneks riivitud parmesani
  • Riivsaia
  • 85 g ricottat
  • 60 g värsket mozzarellat
Praetud baklažaaniviilud. Foto: NYT
Praetud baklažaaniviilud. Foto: NYT Foto: ANDREW SCRIVANI/NYT

Pane baklažaaniviilud sõelaga kausi kohale. Maitsesta 1/2 tl soolaga. Jäta 20 minutiks maitsestuma. Kurna ja patsuta baklažaaniviilud pabersalvrätikuga kuivaks. Maitsesta pipraga.

Kuumuta pannil õli keskmise kuumuse juures (mittehaakuva panni puhul kulub vähem õli). Aseta baklažaaniviilud pannile ükshaaval nii palju, kui sinna mugavalt ära mahub. Küpseta mõlemalt poolt umbes neli minutit, kuni viil tõmbub kuldpruuniks. Praadimise ajal ei tohi baklažaaniviile liigutada. Kui need on valmis, tõsta pabersalvrätikuga kaetud taldrikule ja prae järgmine pannitäis.

Lase pannil veidi jahtuda. Saavuta uuesti keskmine kuumus ja pane pannile umbes 3 tl õli. Koori ja purusta umbes 4 küüslauguküünt, prae umbes 2 minutit, kuni küüslauk tõmbub kuldseks ja hakkab hästi lõhnama. Lisa tomatid ja pune. Prae umbes veerand tundi ja purusta spaatliga tomatid, et tekiks mõnus kaste. Lisa basiilik ja 4 spl parmesani. Lase kastmel pannil veel 5 minutit podiseda. 

Seni kuni kaste on veel tulel, kuumuta väikesel pannil keskmise kuumuse juures 1 spl õli. Haki 1 küüslauguküüs ja lisa pannile koos riivsaiaga. Rösti segades, kuni riivsai tõmbub kuldseks. Tõsta pann tulelt ja sega juurde ülejäänud parmesan. Maitsesta näputäie soolaga. 

Laota baklažaanilviilud suurele taldrikule. Tõsta viiludele lusikaga ricottat ja kastet. Kastme peale pane riivsai. Lisa juurde mozzarella ja kaunista purustatud basiiliku lehtedega. Soovi korral tilguta peale oliiviõli ja serveeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles