Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Marineeritud angerjas Põhjaka moodi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Britt Rosen
Copy
Marineeritud angerjas Põhjaka moodi.
Marineeritud angerjas Põhjaka moodi. Foto: Peeter Langovits

Põhjakas pakutakse seda angerjat karulaugumajoneesi ja vutimunaga. Sama retsepti järgi võib marineerida ka silmu või linaskit. Ning kes soovib, võib kala ka purki sulgeda ja siis jahedas säilitada.

Marineeritud angerjas

  • umbes 1 kg jagu angerjat
  • 2 l vett
  • 5 loorberilehte
  • 1 kaun värsket tšillit
  • 2 sibulat
  • 20 g jupp ingverit
  • 1 sl aniisiseemneid
  • 1 tähtasniis
  • 2 küüslauguküünt
  • 3 sl 30% söögiäädikat
  • 10 sl õunaäädikat
  • 1 sidrun
  • 55 g suhkrut
  • 30 g soola

Pane vesi potis keema. Koori sibulad ja lõika ratasteks, haki tšilli ja küüslauguküüned, viiluta ingver. Lisa kõik köögiviljad ja maitseained vette, keeda tasasel tulel 20 minutit. Lisa potti ka suhkur, sool ning õuna- ja söögiäädikas. Tõsta pott tulelt ja sega kulbiga, kuni suhkur ja sool on lahustunud.

Puhasta angerjad soolaga hõõrudes limast, eemalda sisikond. Eelkuumuta ahi 250 kraadini ja rösti terveid angerjaid kergelt mõned minutid. Võid kasutada ka grillrežiimi või angerjad õues kergelt üle grillida. Lõika röstitud angerjad noaga parajateks tükkideks ja aseta madalasse laia põhjaga potti. Kalla peale läbisõelutud marinaad ja keeda tasasel tulel selles angerjatükke 15 minutit.

Tõsta pott tulelt, lase veidi jahtuda ja pane ööseks külmkappi. Hommikuks on angerja ümber tekkinud maitsev tarrend ja võidki sööma hakata.

Tagasi üles