Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Värskus, mida veinikeldrisse ei püüa

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Prosecco kasvulava: Cartizze looduslikud tingimused lubavad kasvatada parimaid viinamarju ja teha neist tippveine.
Prosecco kasvulava: Cartizze looduslikud tingimused lubavad kasvatada parimaid viinamarju ja teha neist tippveine. Foto: Erakogu

Itaallaste kerge ja värskendava vahuveini prosecco janu maailmas aina kasvab, nii et praegustest viinapõldudest selle kustutamiseks enam ei piisa, tõdeb veiniajakirjanik ja sommeljee Peep Moorast.

Prosecco, mis osana Itaalia dolce vita'st ehk magusast elustiilist tähistab sealmaal igasugust kihisevat veini üldse, teeb võidukäiku kogu maailmas ning pistab rinda šampanja ja teiste tuntud vahuveinidega. Šampanjamajade mõrud kommentaarid selle mullijoogi viimaste aastate edu peale on pidevalt veiniajakirjanduse esikaantel, just nagu viimsepäeva kuulutus nooblile Prantsuse joogile.

Tagasi üles