Hobikokk Anu Laan pakub välja suviselt marjase tordi, mis passib hästi ka sinna suvilasse, kus ahju pole.
Toidublogi: ahjuvaba suvetort
Suvemajja, kus küpsetusahju pole, aga magusat torti juhtumisi vaja, sobib see suviselt lihtne ja kiire retsept imehästi. Parim on see vaarikate ja mustikate või (mets)maasikatega, ent katsetada võib ka teisi marjakooslusi.
Marjane tort
1 pk Savoyardi küpsiseid (24 tk)
0,5 kg vaarikaid
poole apelsini mahl (või Limoncello likööri)
60 ml tuhksuhkrut
Kreemiks:
250 g mascarpone toorjuustu
100 ml tuhksuhkrut
300 ml 35% rõõska koort
1 tl vaniljesuhkrut
kaunistamiseks mustikaid või (mets)maasikaid
Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Murra küpsised väiksemateks tükkideks ja kata nendega vormi põhi. Sega kahvliga kokku vaarikad ja tuhksuhkur ning lisa apelsinimahl või täiskasvanutele mõeldud koogile tubli lonks Limoncello likööri. Jaga saadud segu kaheks ja laota pool küpsistele.
Mikserda kokku mascarpone, ülejäänud osa tuhksuhkrust ja vahukoor. Parem on seda teha vispliga käsitsi, et segu ootamatult võiks ei muutuks – boonuseks ka väike treening käsivartele. Määri pool segust vaarikakihile, laota sellele ülejäänud küpsised, seejärel taas vaarikasegu ja kreem. Kaunista tort valitud marjadega ja pane 2–3 tunniks külmkappi.