Toidublogi: ahjuvaba suvetort

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjane tort.
Marjane tort. Foto: Anu Laan

Hobikokk Anu Laan pakub välja suviselt marjase tordi, mis passib hästi ka sinna suvilasse, kus ahju pole.

Suvemajja, kus küpsetusahju pole, aga magusat torti juhtumisi vaja, sobib see suviselt lihtne ja kiire retsept imehästi. Parim on see vaarikate ja mustikate või (mets)maasikatega, ent katsetada võib ka teisi marjakooslusi.

Marjane tort

Foto: Anu Laan

1 pk Savoyardi küpsiseid (24 tk)

0,5 kg vaarikaid

poole apelsini mahl (või Limoncello likööri)

60 ml tuhksuhkrut

Kreemiks:

250 g mascarpone toorjuustu

100 ml tuhksuhkrut

300 ml 35% rõõska koort

1 tl vaniljesuhkrut

kaunistamiseks mustikaid või (mets)maasikaid

Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Murra küpsised väiksemateks tükkideks ja kata nendega vormi põhi. Sega kahvliga kokku vaarikad ja tuhksuhkur ning lisa apelsinimahl või täiskasvanutele mõeldud koogile tubli lonks Limoncello likööri. Jaga saadud segu kaheks ja laota pool küpsistele.

Mikserda kokku mascarpone, ülejäänud osa tuhksuhkrust ja vahukoor. Parem on seda teha vispliga käsitsi, et segu ootamatult võiks ei muutuks – boonuseks ka väike treening käsivartele. Määri pool segust vaarikakihile, laota sellele ülejäänud küpsised, seejärel taas vaarikasegu ja kreem. Kaunista tort valitud marjadega ja pane 2–3 tunniks külmkappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles