Toitumisspetsialist Kätrin Karu pakub välja laktoosivaba retsepti neile, kes ei tahaks piimatoodetest täielikult loobuda.
Laktoosivaba retsept: quesadilla toorjuustuga
Isegi kui laktoositalumatus leiab kinnitust, ei pea sellepärast piimatoodetest loobuma. Enamikel juhtudel piisab, kui jälgida, mida süüa. Suurem osa laktoositalumatusega inimestest saab väikeses koguses süüa hapendatud piimatooteid, kus laktoos on juba hapnemise käigus lagundatud glükoosiks ja galaktoosiks. Lisaks on müügil laias valikus laktoosivabasid piimatooteid, mida probleemide korral kindluse mõttes eelistada tasub.
Quesadilla toorjuustuga
Kahele
- 2 täisteratortillat
- 4 sl laktoosivaba piprasegu-toorjuustu
- ½ sibulat, peeneks hakitud
- ¼ paprikat, peenikeste ribadena
- 1 suur peotäis spinatit, peedilehti või naati
- 1 muna
Maitsesta soola ja Cayenne’i pipraga.
Lisa heldelt hakitud maitserohelist (peterselli, tilli, koriandrit, tüümiani, münti, vms).
Määri mõlemad tortillad ühelt poolt toorjuustuga ja raputa peale maitseained. Sega sibul, paprika, maitseroheline, spinat (või muud lehed) munaga. Aja pann kuumaks. Pane üks tortilla pannile, vala sellele kogu segu ja kata teise tortillaga. Küpseta kaane all u 5-7 min. seejärel pöör ringi ja küpseta umbes 5 minutit teist külge. Lõika neljaks ja serveeri kohe koos värske salatiga.