Toitumisspetsialist Kätrin Karu pakub välja laktoosivaba retsepti neile, kes ei tahaks piimatoodetest täielikult loobuda.
Sidruni-koorejogurti kreem matchaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi kui laktoositalumatus leiab kinnitust, ei pea sellepärast piimatoodetest loobuma. Enamikel juhtudel piisab, kui jälgida, mida süüa. Suurem osa laktoositalumatusega inimestest saab väikeses koguses süüa hapendatud piimatooteid, kus laktoos on juba hapnemise käigus lagundatud glükoosiks ja galaktoosiks. Lisaks on müügil laias valikus laktoosivabasid piimatooteid, mida probleemide korral kindluse mõttes eelistada tasub.
Sidruni-koorejogurti kreem matchaga
Kolmele-neljale
- 1 tops sidrunijogurtit
- ½ tl matcha pulbrit
- 1 avokaado
Püreeri avokaado koos 2 supilusika jogurti ja matcha pulbriga ühtlaselt kreemjaks. Lisa ülejäänud jogurt ja sega hoolikalt. Toitev ja põneva maitsenüansiga magustoit ongi valmis! Kreemi sisse sobib uputada ka üks laktoosivaba vaniljejäätise pall või värskeid marju.