Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Laktoosivaba kodujuustu-toortatra salat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kätrin Karu

Toitumisspetsialist Kätrin Karu pakub välja laktoosivaba retsepti neile, kes ei tahaks piimatoodetest täielikult loobuda. 

Isegi kui laktoositalumatus leiab kinnitust, ei pea sellepärast piimatoodetest loobuma. Enamikel juhtudel piisab, kui jälgida, mida süüa. Suurem osa laktoositalumatusega inimestest saab väikeses koguses süüa hapendatud piimatooteid, kus laktoos on juba hapnemise käigus lagundatud glükoosiks ja galaktoosiks. Lisaks on müügil laias valikus laktoosivabasid piimatooteid, mida probleemide korral kindluse mõttes eelistada tasub.

Kodujuustu-toortatra salat

Kolmele-neljale 

  • 1 tops laktoosivaba kodujuustu jogurtiga
  • 1 suurem keedetud peet, hakitud
  • 1 peedi lehed, rootsudeta, hakitud
  • 2 värsket soolakurki või hapukurki, hakitud
  • Väike punt tilli, hakitud
  • 1 tl inglise sinepit
  • 2 dl toortatart, hautatud
  • 1 siguri pea serveerimiseks
  • Maitsestamiseks soola, pipart, Cayenne’i pipart

Haki ja sega keedetud peet, värske soolakurk, peedilehed, till ja toortatar. Lisa eelnevalt kastmeks kokku segatud kodujuust, inglise sinep ja maitseained salatisegule (kui kaste tundub väga paks, siis lisa veidi kurgivedelikku) ning sega. Serveeri salat sigurilehtedest kausikestes.

Tagasi üles