Kui sagedased grillpeod hakkavad juba vaikselt taljejoonel tunda andma, siis on viimane aeg rasvaste vorstide ja lihaga pidurit tõmmata. Nami-nami perenaine Pille Petersoo pakub välja lihtsa, maitsva, ja mis kõige tähtsam – kalorivaese suupisteretsepti, mis passib iseäranis hästi just paljude naiste suvise lemmiku siidri kõrvale.
Mädarõika-suitsulõhepasteet
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mädarõika-suitsulõhepasteet
Suitsulõhest või -forellist tehtud tugevamaitseline pasteet-määre sobib nii dipikastmeks, rukkinööpide täiteks kui ka võileivakatteks. Paku näiteks kuiva siidri kõrvale.
Kogus: neljale
Koostis:
- 150 g külm- või kuumsuitsutatud lõhet või forelli 150 g maitsestamata toorjuustu
- 1 sl riivitud mädarõigast
- 2 sl sidrunimahla
- 0,25 tl Cayenne'i pipart või veidi hakitud värsket basiilikut
Valmistamine:
Pane kõik ained köögikombaini/kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Kontrolli maitset - vajadusel lisa veel mädarõigast või sidrunimahla.
Hoia serveerimiseni jahedas.