Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mädarõika-suitsulõhepasteet

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mädarõika-suitsulõhepasteet
Mädarõika-suitsulõhepasteet Foto: Pille Petersoo

Kui sagedased grillpeod hakkavad juba vaikselt taljejoonel tunda andma, siis on viimane aeg rasvaste vorstide ja lihaga pidurit tõmmata. Nami-nami perenaine Pille Petersoo pakub välja lihtsa, maitsva, ja mis kõige tähtsam – kalorivaese suupisteretsepti, mis passib iseäranis hästi just paljude naiste suvise lemmiku siidri kõrvale.

Mädarõika-suitsulõhepasteet 

Suitsulõhest või -forellist tehtud tugevamaitseline pasteet-määre sobib nii dipikastmeks, rukkinööpide täiteks kui ka võileivakatteks. Paku näiteks kuiva siidri kõrvale. 

Kogus: neljale

Koostis: 

  • 150 g külm- või kuumsuitsutatud lõhet või forelli 150 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 sl riivitud mädarõigast
  • 2 sl sidrunimahla 
  • 0,25 tl Cayenne'i pipart või veidi hakitud värsket basiilikut 

Valmistamine: 

Pane kõik ained köögikombaini/kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Kontrolli maitset - vajadusel lisa veel mädarõigast või sidrunimahla. 

Hoia serveerimiseni jahedas. 

Tagasi üles