Toidublogija Mari-Liis Ilover soovitab Nizza salatis kasutada tavapärase tuunikala asemel hoopis meie räimi – augustis on need parimad!
Toidublogi: Nizza salat Eesti moodi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nizza salat räimedega
Retseptist jagub kümnele.
Vaja läheb:
- 3-4 külma keedetud kartulit
- suur punt rohelisi salatilehti
- 150 g krõmpsuks keedetud, jahutatud rohelisi aedube
- 2 sibulat
- 200 g tomateid
- 5 keedetud muna (pehme kollasega)
- u 20 musta oliivi
- u 300 g räimefileesid
- räimede praadimiseks õli, soola, pipart
Kaste:
- 1 sl Dijoni sinepit
- 2 sl valge veini äädikat või sidrunimahla
- 6 sl oliiviõli
- meresoola, värskelt jahvatatud pipart
Alusta kastmest: vala kõik ained kaanega purki ja loksuta seda hoogsalt, kuni õli emulgeerub ja kaste pakseneb.
Tükelda või viiluta kartulid ja sega poole kastmega. Laota vaagnale või serveerimistaldrikutele salatilehed. Tõsta peale kartulid, oad, tomatid ja sibularõngad. Lisa ka oliivid ning sektoriteks lõigatud munad. Nirista peale ülejäänud kaste.
Prae pannil kuumas õlis soola ja pipraga maitsestatult räimefileed. Lisa need salatile kuumalt, vahetult enne serveerimist. Lõpuks lisa paar keerdu värskelt jahvatatud pipart.