Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Toidublogi: kiired seenesaiad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kukeseene bruschetta.
Kukeseene bruschetta. Foto: Henri Raudnask

Juta Raudnask Umami eksootiliste maitse- ja toiduainete poest annab juhatust, kuis teha kukeseentest kerge Itaalia varjundiga suupala.

See retsept on imekiire viis valmistada värsketest kukeseentest midagi maitsvat. Sobib hästi suviseks kergeks lõunaks, näiteks pärast seenelt tulekut esimese nälja kustutamiseks. Kõrvale klaasike külma valget veini ja elu on ilus!

Kukeseene-bruschetta

Vaja läheb:

* mõni viil head saia

* suur hulk kukeseeni

* veidi taluvõid

* veidi head oliiviõli

* paar küüslauguküünt

* mõni noor väike valge sibul

* punt värsket aed-liivateed või basiilikut

* soola ja pipart

* soovi korral riivitud parmesani

Kuumuta pannil või ja oliiviõli segu. Haki küüslauku ja sibulat, prae läbipaistvaks. Lisa seened ja prae, kuni üleliigne vesi on ära auranud. Lisa hakitud aed-liivatee või basiilik. Kuumuta läbi, maitsesta soola ja pipraga. Grilli saiad kuldseks ja kata seeneseguga. Kui soovid, riivi peale veidi parmesani.

Tagasi üles