Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lohakas salat ehk Insalata Vastasa

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Lohakas salat.
Lohakas salat. Foto: Merrit Kiho

Lohakas salat ehk Insalata Vastasa on lihtne ja suvine. MerMeri kodurestorani versiooni sellest saab mekkida sealsamas ka sitsiiliapärasel õhtusöögil 19. augustil.

Vanarahva tarkus, et talv taeva ei jää, paistab kehtivat ka suve kohta. Lõpuks on pikalt oodatud suveparadiis meiegi õuele jõudnud. Taeva vahemereline sina peegeldub merel ning kuumalt paitav lõunatuul hellitab meeli ja keha. Sellise ilmaga tahaks süüa midagi uut, pisut teistmoodi. Sirvisin Lia Virkuse ja Hereti Pauskari Sitsiilia köögist pajatavat raamatut ja isutama ajas alljärgnev salat.

Lohakas salat ehk Insalata Vastasa

Neljale

  • 1 apelsin
  • 1 hapukam õun
  • ¼ fenkolit
  • mõned rohelised oliivid
  • spl kappareid
  • üks varsselleri vars
  • paar redist
  • pisike porgand
  • pool kurki
  • 2 spl extra virgin’i oliiviõli
  • 1 spl veiniäädikat
  • pisut purustatud pistaatsiapähkleid
  • soola
  • pipart
     

Koori apelsin ja õun, koori porgand. Lõika koostisosad meelepärasteks tükkideks, lisa õli ja äädikas, sega kokku ja maitsesta soola ja pipraga.

Tagasi üles