Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kiire pitsapirukas kanaliha ja kahe juustuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Ragne Värk

Vaba päeva ja ilusa ilma puhul veedavad paljud täna aega ilmselt värskes õhus ning söögitegemiseks pole kuigi palju aega ega viitsimist. Kui soovid perele õhtuks midagi kiiret ja lihtsat valmistada, proovi pitsapirukat kanaliha ja kahe juustuga, soovitab Ragne Värk.

Siit tuleb üks hea pirukas, mis saab ka hästi kiiresti valmis. Vaja on vaid pärmi-lehttainast, sinna peale laotatud komponente ning lisaks veel ühte salakomponenti, mis sellele pitsapirukale korraliku lõppviimistluse annab. Selleks on mandlilaastud, mis selle pirukaga nii hästi sobivad. Olen teinud seda pirukat juba mitu korda ning see sobibki valmistamiseks kiirel ajal või siis, kui lihtsalt eriti süüa teha ei viitsi.

Kiire pitsapirukas kanaliha ja kahe juustuga

  • 400 g pärmi-lehttainast
  • 4 sl tomatipastat
  • 125 g küpsetatud kana- või kalkuniliha
  • 3 sl mandlilaaste
  • 2 sl värskeid ürte (estragoni, punet või tüümiani)
  • 125 g mozzarella't
  • 30 g valgehallitusjuustu (või sinihallitusjuustu)
  • pipart 

Laota kergelt sulanud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (vajadusel rulli ristkülikuks). Määri peale tomatipasta. Seejärel laota pirukale tükeldatud linnuliha, mandlilaastud, ürdid ning juustud (väiksemate tükkidena). Raputa peale pipart ning küpseta pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures u10 minutit.

Rohkem retsepte leiad Ragne blogist Kokkama Ragnega.

Tagasi üles