Fotod: sellised näevad välja uued korterid Kristiines Sinika tänaval

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kristiines Sinika tänaval valmis uus kortermaja. Arhitekt Janno Põldme kavandatud hoone märksõnadeks on energiasäästlik eluviis ning kaasaaegsed tehnilised ja arhitektuursed lahendused.

Sinika tänav on hoonestatud põhiliselt 2-4 korruseliste 1930. aastatel ehitatud korterelamutega. Elamu ümber on kõrghaljastus ning olemas on majadevaheline privaatne ruum koos pinkide ja mänguväljakuga.  Hoones on 14 avara planeeringuga valgusküllast korterit üldpinnaga 48,5 kuni 105,1 m2. Müüki on jäänud vaid kaks korterit: kolmetoalise (81m2) rõduga korteri eest kolmandal korrusel tuleb ostjal välja käia 188 800 eurot, neljatoaline rõduga korter (105 m2) esimesel korrusel maksab aga 223 210 eurot.

Igal korteril on oma (klaasitud) rõdud ja maast laeni ulatuvad aknad. Parkimiskohad, väikesed panipaigad ja tehnilised ruumid asuvad soklikorrusel. Hoones on 8 inimese kandevõimega osaliselt klaasseintega lift.

Sisearhitekt on loonud materjalide ning värvide valikuga harmoonilise ja rahuliku fooni. Siseviimistluspaketid sisaldavad terviklikku valikut sobilikest toonidest ning kvaliteetsetest materjalidest - kõik on kooskõlas ja harmoonias. Siseviimistluse pakettidega saate tutvuda täpsemalt meie kontoris.

Hoone on energiasäästlik, kasutatud on kaasaegseid tehnilisi lahendusi, paigaldatud hea helipidavusega aknad, igas korteris on soojustagastusega korteripõhiselt juhitav sissepuhke-väljatõmbe ventilatsioonisüsteem, mis tagab eluruumides madala mürataseme ning eeskujuliku energiatõhususe. Akende eest puuduvad radiaatorid, soojuskandjaks on vesipõrandaküte ning kõik toad on eraldi reguleeritavad. Arendaja on hoonet planeerides pööranud tähelepanu energiasäästlikkusele, keskkonnale ja selle lisaväärtustele ning hoone prognoositavad püsikulud on keskmisest madalamad. Küte põhineb õhk-vesi soojuspumpadel ja lisa kütteallikaks on gaasküte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles