Retsept: külm okroška keefiriga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tchaikovsky peakokk Vladislav Djatšuk avaldab oma imemaitsva okroška retsepti.
Külm okroška keefiriga
Neljale inimesele
Supipõhi:
300 g värsket kartulit
200 g soolakurki
1 tl kuivatatud sinepiseemneid
maitse järgi õunaäädikat
hakitud peterselli
hakitud karulauku või rukolat või spinatit ja küüslauku
maapähkliõli
poole sidruni mahl
soola
Keeda kartulid ja tükelda väikesteks, u 0,5 cm kuubikuteks, tükelda sama suureks ka soolakurgid.
Keeda kuivatatud sinepiseemneid soola ja äädikaga maitsestatud vees u 10 minutit, kuni need on pehmed, kurna. Maitsesta soola, sidrunimahla, maapähkliõli ja ürtidega.
Keefirikaste
4 dl keefiri
1 dl tavalist gaseeritud vett
soola, valget pipart
Sega keefir ja gaseeritud vesi, lisa maitse järgi soola ja pipart.
Ürdiõli
100 g karulauku või rukolat või spinatit ja küüslauku
1 dl rapsiõli
Sega koostisosi kannmiksris kiiretel pööretel 5 minutit. Lase läbi tiheda sõela või kohvifiltri.
Serveerimiseks
keedetud vutimune, siiamarja, riivitud munakollast, redist
Kasuta serveerimiseks sügavat taldrikut. Aseta supipõhi (kartulid, soolakurk, sinepiseemned ja maitseroheline) taldrikule. Sega õrnalt omavahel keefirikaste ja ürdiõli ning vala supipõhjale. Kaunista munakollase, vutimuna, siiamarja ja rediseviiludega.