Toidu soojendamine on igapäevaelu loomulik osa. Selleks, et toit ei läheks raisku, lastakse see enamasti mikrolaineahjus soojaks või tehakse ülejääkidest hoopis uus söök. Kahjuks on nii mõnegi tavalise toidu korduvsoojendamine tervisele kahjulik, eriti kui seda toitu on juba algusest valesti säilitatud.
Kaheksa tavalist toitu, mida ei tohiks korduvalt soojendada
Mirror reastab kaheksa toitu, mille vale säilitamise või korduvsoojendamine võib põhjustada toidumürgitust.
Seller, spinat, peet
Kuumus võib muuta nendes aedviljades olevad nitraadid mürgiseks ja soodustada korduvkuumutamisel vähi teket. Seetõttu tasub need viljad enne soojendamist toidust välja noppida.
Seened
Üldiselt tuleks seened pärast valmistamist kohe ära süüa. Valgud võivad pärast lahtilõikamist kiiresti rikneda ja see ei tee kõhule head.
Munad
Munapudru või keedumuna korduv kuumutamine suurendab mürgistuse riski, mis võib seedimisele halvasti mõjuda.
Kartulid
Kui kartulid on jäetud sooja kätte seisma ja neid pole säilitamiseks asetatud külmikusse, võib soojus soodustada botuliini arengut. Et vältida soojendamisel tekkivaid probleeme, tuleks kartulijäägid pärast sööki kohe külmkappi panna.
Riis
Ka riisi puhul võib uuesti kuumutamine probleemseks osutuda siis, kui seda on valesti säilitatud. Küpsetamata riis võib sisaldada bakterieoseid, mis võivad põhjustada toidumürgitust. Küpsetamisel võivad eosed ellu jääda ja kui valmis riis jäetakse toatemperatuurile seisma, saavad need paljuneda ning võivad söömisel põhjustada oksendamist ja kõhulahtisust.
Kana
Kui küpsetatud kana jahutada ja uuesti kuumaks lasta, siis selle valgukompositsioon muutub. Tundliku seedimise korral võib see põhjustada probleeme, mistõttu tasub jälgida, et korduval kuumutamisel oleks liha põhjalikult läbi küpsetatud.