Kuigi seeneaasta on kasin, saab ühe pirukajagu seeni metsast ikka. Hobikokk Anu Laan küpsetas kukeseentest ja kartulitest soolase koogi.
Ka seentest saab kooki
Seene-kartulikook on justkui soolane tort. Põhi on sel veel eriti tore – üksnes kartuliliipsud ära praadida! Imehästi läheb see paari klaasi itaallaste Pinot Neroga, mis on mujal tuntud kui Pinot Noir. Gluteenivaba on maitsev seene-kartulikook pealekauba.
SEENEKOOK KARTULIPÕHJAL
• 3 suurt kartulit (u 0,5 kg)
• 300 g kupatamist mittevajavaid seeni (nt kukeseened, kuuseriisikad, puravikud, šampinjonid)
• 2 muna
• 250 g ricotta’t
• 100 g riivitud parmesani
• suur peotäis hakitud maitserohelist (nt till, petersell)
• õli, võid, soola, pipart
1. Koori kartulid ja viiluta neist üks pikku- ja kaks ristipidi umbes 3 mm viiludeks – parem on seda teha viilutajaga.
2. Prae kartuliviilud väheses õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks, raputa peale soola ja pane köögipaberile ootele.
3. Tükelda seened ja auruta pannil kuivaks, lisa praadimiseks 1 tl võid, maitsesta soola ja pipraga. Klopi munad lahti, sega sisse juustud, maitseroheline ja seened.
4.Kata lahtikäiva vormi põhi ristipidi viilutatud kartulitega ja sea servadesse pikemad. Vala segu ühtlaselt vormi põhja ja küpseta 190-kraadises ahjus
40 minutit.