Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Idee õhtusöögiks: salat röstitud paprika ja läätsedega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Artikli foto
Foto: Kärt Peterson

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad iga päev Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toitu valmistades inspiratsiooni leida.

Salat röstitud paprika ja läätsedega / neljale

  • 3 paprikat (kollane, punane, oranž)
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • 250 g kirsstomateid
  • 1 väiksem punane sibul
  • 1 dl musti läätsi
  • 2 spl väikeseid kappareid
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 0,5 tl soola

Leota ja keeda läätsed vastavalt pakil olevale juhendile. Poolita paprikad ja puhasta, rösti neid 220-kraadises pöördõhuga ahjus 30 minutit. Võta paprikad ahjust, pane eraldi kaussi, kata toidukilega ja lase paprikatel jahtuda, sel ajal paprikad «higistavad» ja nii on neid lihtsam koorida.

Vahepeal viiluta puhastatud sibul, tomatid ja suvikõrvits ning pane salatikaussi, lisa kapparid. Koori jahtunud paprikad ja lõigu parajateks tükkideks, lisa jahtunud läätsed. Sega omavahel kastmeosad: õli, sool ja oregano ning lisa ülejäänud koostisosadele. Sega kõik omavahel.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Tagasi üles