Aga mis siin ikka ette heita, elu on kiire ja keeruline ja vahel ongi tore, kui keegi sinu eest suure töö ära teeb. Sest sülti ja pasteeti ju ikka tahaks.
Siin tuleb appi sealihakuu. Nimelt on paarkümmend restorani ja pubi üle Eesti novembris ühe mütsi alla ühinenud ja võtnud eesmärgiks terve kuu häid ja paremaid sealiharoogasid pakkuda.
Sealihakuu ettevalmistused algasid juba kuu varem, kui grupp sealihasõpru, täpsemalt toidublogijaid ja toiduajakirjanikke, käisid läbi mitukümmend söögiasutust ning degusteerisid erinevaid pakkumisele tulevaid roogasid.
Tulemuseks oli tõdemus, et siga saab süüa ninast sabani, sealhulgas kõik see, mis sinna vahele jääb. Krõmpsuvad kõrvad, suussulav seapõsk, seapearulaad, mahlane kõhutükk, fileed ja karbonaadid, koivad ja kintsud, kopsud-maksad-neerud-süda, kuni sabani välja – kõik see kannatab süüa ja kuidas veel!
Et aga searoogade kõrval kurk ei kuivaks, oli iga restorani ülesandeks sobitada toitu õllega, seekord konkreetselt Belgiast. Belgia õllekultuur on Eestiga võrreldes kordades vanem ja mitmekesisem, mistõttu sobisid selle maa eriliselt eriilmelised õlled ka pakutava menüüga paremini.
Erinevad kokad lähenevad vanale heale notsule erinevalt, kes miksib toorainet kaugema kandi ideedega, kes keskendub traditsioonilisele Eesti maitsele – tulemus on nii või naa huvitav. Alates gurmeerestoranidest kuni pubideni leidsime igas kategoorias nii üllatajaid kui ka lemmikuid.
Siinkohal viis seinast-seina soovitust sealihasõbrale:
Fish & Wine – endisesse Pegasusse end suvel sisse seadnud restoran, mis meie hinnangul võiks praeguse asemel nimeks võtta ka Siga ja Õlu. Sest kui üks kala ja veini kombineerimisele keskenduv koht raputab justkui vasakust varrukast välja krõbeda kamara ja krõmpsuva kõrva, seapearulaadi, maksa-sibulapiruka ja imepehme sea kõhuääre serveerituna kirsiõlles hautatud sibula ja tatrapüreega, sobitades iga rooga sommeljee sujuvusega Belgia õlledega, siis võib selle maja multitalente vaid siiralt imetleda.