Prantsuspärane köögiviljahautis / neljale kuni viiele
- 1 keskmine suvikõrvits
- 1 väiksem baklažaan
- 1 kollane paprika
- 1 punane paprika
- 1 suurem sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 varsseller
- 30 g võid
- oliiviõli
- veidi soola
- palsamiäädikat (u 2–3 tl)
- 500 g tomatipastat või purustatud tomateid ürtidega
- värskelt jahvatatud pipart
- tüümiani
- punet
- pruuni suhkrut
Puhasta ja haki kõik köögiviljad väiksemateks, kuid jäta siiski piisavalt suured tükid. Sibul, küüslauk ja seller haki peenemaks.
Sulata pannil ¼ võikogusest, lisa pisut oliiviõli ning prae selles suvikõrvits, baklažaan ja paprikad kergelt läbi, kuid proovi jätta poolenisti krõmpsuks. Maitsesta kergelt soolaga. Tõsta köögipaberile nõrguma. Suvikõrvitsa praadimise ajal lisa ka pisut palsamiäädikat.
Valmista tomatikaste. Selleks sulata pannil ülejäänud osa võist, lisa seller, sibul ja mõne hetke pärast küüslauk. Prae paar minutit keskmisel kuumusel. Lisa tomatipasta või purustatud tomatid. Maitsesta soola, pipra, tüümiani ja vähese punega. Lisa maitse järgi palsamiäädikat ning pruuni suhkrut. Lase keema tõusta.
Tõsta köögipaberilt köögiviljad tomatikastmesse ning hauta kaane all umbes 5 minutit.
Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.