Otsitakse Eesti parimat ehitajat

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja
Ehitaja Foto: SCANPIX

Eesti Ehitusettevõtjate Liit (EEEL) kuulutab välja konkursi «Aasta Ehitaja 2015,» eesmärgiga leida parim ehitusjuht, kelle töö on pälvinud tunnustuse nii töö tellija, arhitekti, projekteerija kui ka omaniku järelvalve teostaja poolt.

EEEL valib parimat ehitajat alates 2009. aastast, muuhulgas on laiemaks eesmärgiks ehitaja ameti propageerimine ja oma ala parimate tunnustamine. «Aastast aastasse muutub konkurss üha populaarsemaks ja sellele kvalifitseerunud nominentide arv püsib kasvutrendis. See näitab, et ehitusfirmad teevad head tööd ja soovivad selle eest oma parimatele meeskonnaliikmetele tunnustust pälvida. Konkurss tõestab, et professionaalne projektijuhtimine on ehitustehniliselt keerukate ja esteetiliselt nauditavate objektide valmimiseks ainuvõimalik tee,,» ütles Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Indrek Peterson.

«Aasta Ehitaja 2015» konkursi nominente on võimalik esitada kahes hinnakategoorias: ehitusobjektid maksumusega kuni 1 miljon eurot ja ehitusobjektid maksumusega üle 1 miljoni euro. Nominente võivad esitada nii EEEL-i kuuluvad kui ka Liitu mitte kuuluvad ettevõtted ja ehitusobjektide tellijad.

Avalikule konkursile on oodatud osalema kõik ehitusjuhid, kellel on erialane kõrgharidus ja eelnev projektijuhtimiskogemus. Konkursi tiitlile võib esitada nii peatöövõtu, kui ka alltöövõtu projektijuhte, kelle juhitud ehitusobjekt on valminud ajavahemikul 2. oktoober 2014 – 01. oktoober 2015. Nominente saab esitada kuni 31. oktoobrini 2015.

Konkursi korraldaja EEEL kehtestab konkursi reeglistiku, nimetab žürii koosseisu, korraldab žürii tööd, kuulutab välja konkursi tulemused ja autasustab võitjat EEEL-i aastalõpukoosolekul 2015. aasta detsembris. Žürii koguneb eelvaliku tegemiseks käesoleva aasta novembris.

Täidetud ankeedid tuleb saata kas kirjalikult aadressil Pärnu mnt. 141, 11314 Tallinn või e-posti aadressil eeel@eeel.ee.

Eelnevatel aastatel on tiitli võitnud:

Tarmo Pohlak (2009) poolt juhitud Tallinki büroohoone ehitus.

Tiit Joosti (2010) poolt juhitud Ämari lennubaasi ehitus

Arvo Kirotus (2011) poolt juhitud Reoveepuhastusjaama biofiltri ehitustööd

Keit Paal (2012) poolt juhitud Tallinna Ülikooli Loomemaja NOVA õppehoone

Aivo Pedak (2013) poolt juhitud Viljandi Riigigümnaasiumi ehitustööd

Ahto Aruväli (2014) poolt juhitud Tondiraba jäähalli ehitustööd

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles