Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Idee õhtusöögiks: pasta brokoli-fetakastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Pasta brokoli-fetakastmega.
Pasta brokoli-fetakastmega. Foto: Kärt Peterson

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad iga päev Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.

Pasta brokoli-fetakastmega / neljale

  • umbes 1 kilo brokolit (1 suurem pea)
  • 200 g pehmet fetajuustu
  • 0,5 sidruni mahl
  • 0,5 spl meresoola
  • 200 g pastat (penne, fusilli vm)
  • 4 spl röstitud seedermänniseemneid

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente, jäta pool pastakeeduveest alles, et seda vajadusel kastme vedeldamiseks kasutada. Loputa brokoli, lõigu väiksemateks tükkideks ja keeda soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Pane brokoli köögikombaini, lisa fetajuust ja sidrunimahl, töötle ühtlaseks. Kui kaste on liiga paks, lisa sellele pastakeeduvett.

Sega kaste kokku pastaga, serveerimiseks lisa kõige peale seedermänniseemneid.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Tagasi üles