/nginx/o/2015/09/17/4499013t1hb5d0.jpg)
Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad iga päev Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.
Pasta brokoli-fetakastmega / neljale
- umbes 1 kilo brokolit (1 suurem pea)
- 200 g pehmet fetajuustu
- 0,5 sidruni mahl
- 0,5 spl meresoola
- 200 g pastat (penne, fusilli vm)
- 4 spl röstitud seedermänniseemneid
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente, jäta pool pastakeeduveest alles, et seda vajadusel kastme vedeldamiseks kasutada. Loputa brokoli, lõigu väiksemateks tükkideks ja keeda soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Pane brokoli köögikombaini, lisa fetajuust ja sidrunimahl, töötle ühtlaseks. Kui kaste on liiga paks, lisa sellele pastakeeduvett.
Sega kaste kokku pastaga, serveerimiseks lisa kõige peale seedermänniseemneid.
Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.