Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Supp röstitud köögiviljade ja kanafileega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Supp röstitud köögiviljade ja kanafileega
Supp röstitud köögiviljade ja kanafileega Foto: Kristel Vokk

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad iga päev Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.

Supp röstitud köögiviljade ja kanafileega / neljale kuni kuuele

  • 400 g porgandit
  • 300 g punast ja/või kollast peeti
  • 200 g paprikat
  • 100 g kirsstomateid
  • 1 keskmise suurusega sibul
  • 4–5 küüslauguküünt
  • oliiviõli
  • soola
  • pipart
  • värsket tüümiani
  • 750 ml köögiviljapuljongit
  • 100 g küüslauguga toorjuustu

Seesamise kanafilee jaoks:

  • 200 g kanafileed
  • 1 muna
  • soola
  • pipart
  • tšillihelbeid
  • 50 ml seesamiseemneid

Koori porgandid ja peedid ning lõika 1–2 cm kangideks või viiludeks. Puhasta paprika ja lõika olenevalt paprika suurusest neljaks või kaheksaks tükiks. Lõika kooritud sibul kuueks ning koori küüslauguküüned. Laota kõik köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga ning puista peale värske tüümian. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit.

Tõsta valminud köögiviljad potti, vala peale pool köögiviljapuljongist. Püreesta saumikseriga soovitud konsistentsi saamiseni, lisa toorjuust ning veel nii palju köögiviljapuljongit, kui vedelat suppi soovid, ning püreesta ühtlaseks. Maitsesta soovi korral soola ja pipraga. Tõsta pott tulele ning kuumuta keemiseni.

Lõika kanafilee õhemaks. Klopi lahti muna, maitsesta soola, pipra ja tšilliga. Vala madalale taldrikule seesamiseemned. Kuumuta pann ning lisa oliiviõli. Kasta kanafilee munasegusse, keeruta fileed seesamiseemnetes ning prae mõlemalt poolt kuldseks.

Tõsta soojale supile viiludeks lõigatud kanafilee, nirista peale pisut oliiviõli ja soovi korral maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Tagasi üles