Muffinipanni viineripirukad ehk viineriroosid
400 g külmutatud lehttaignaplaate
8 viinerit (näiteks Rakvere Lihakas Doktoriviiner)
8 viilu juustu (viil umbes 20 g)
8-10 sl ketšupit
3-4 tl punet
Lõika külmkapis sulanud tainas kaheksaks ruuduks, vajuta muffinipanni pesadesse. Tõsta igasse pesasse 1-2 supilusikatäit ketšupit, puista peale umbes pool teelusikatäit kuivatatud punet. Lõika viinerid ühest otsast sentimeetri jagu neljaks, torka lahtilõigatud pool üleval püstiselt pesasse. Poolita juustuviilud ja keera ümber viineri. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit, kuni viiner pealt harali küpsenud ja pirukas kaunilt kuldpruun. Lase roosikestel väheke jahtuda ja tõsta muffinipannilt restile jahtuma. Naudi viineriroose soojalt!