Kukeseenelasanje köögiviljadega / neljale kuni viiele
- 500 g kookospiima
- maisitärklist
- 9–12 lasanjeplaati
- 150 g suvikõrvitsat
- 150 g paprikat
- 200 g kukeseeni
- 100 g tomatit
- soola
- pipart
Puhasta ja tükelda köögiviljad ja seened.
Võta üks keskmise suurusega pott, kuhu valmistad kookospiimast kastme. Vala kookospiim potti, lase kergelt keema, maitsesta soola ning pipraga ja paksenda kaste maisitärklisega.
Võta sügavama põhjaga ahjuvorm, kata vorm kõigepealt kastmega, siis pane esimene kiht lasanjeplaate. Kastet võib panna mõlemale poole plaatidele, et plaadid korralikult läbi imbuks. Seejärel lisa suvikõrvitsa-paprika-kukeseenesegu, lisa üks kiht tomateid ja nii kolm kihti üksteise peale.
Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.