Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Idee õhtusöögiks: kukeseenelasanje köögiviljadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kukeseenelasanje köögiviljadega
Kukeseenelasanje köögiviljadega Foto: Taavi Arus

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad iga päev Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.

Kukeseenelasanje köögiviljadega / neljale kuni viiele

  • 500 g kookospiima
  • maisitärklist
  • 9–12 lasanjeplaati
  • 150 g suvikõrvitsat
  • 150 g paprikat
  • 200 g kukeseeni
  • 100 g tomatit
  • soola
  • pipart

Puhasta ja tükelda köögiviljad ja seened.

Kastme valmistamine:

Võta üks keskmise suurusega pott, kuhu valmistad kookospiimast kastme. Vala kookospiim potti, lase kergelt keema, maitsesta soola ning pipraga ja paksenda kaste maisitärklisega.

Võta sügavama põhjaga ahjuvorm, kata vorm kõigepealt kastmega, siis pane esimene kiht lasanjeplaate. Kastet võib panna mõlemale poole plaatidele, et plaadid korralikult läbi imbuks. Seejärel lisa suvikõrvitsa-paprika-kukeseenesegu, lisa üks kiht tomateid ja nii kolm kihti üksteise peale.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Tagasi üles