Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Idee õhtusöögiks: täisterapasta suvikõrvitsanuudlite ja tomatikastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Täisterapasta suvikõrvitsanuudlite ja tomatikastmega
Täisterapasta suvikõrvitsanuudlite ja tomatikastmega Foto: Kristel Vokk

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad iga argipäev Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.

Täisterapasta suvikõrvitsanuudlite ja tomatikastmega / kahele kuni kolmele

Kaste:

  • 200 g päikesekuivatatud tomateid
  • 120 g värskeid tomateid
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 spl oliiviõli
  • peotäis värsket basiilikut või 1 tl kuivatatud basiilikut
  • 60 g täisterapastat
  • sool
  • 500 g suvikõrvitsat

Kastme valmistamiseks blenderda päikesekuivatatud tomatid, värsked tomatid, küüslauguküüned, oliiviõli ja basiilik. Keeda täisterapasta kergelt soolaga maitsestatud vees pakendil märgitud keetmisajaga. Kasuta köögiviljakoorijat või spetsiaalset köögiviljaribastajat ning tõmba suvikõrvitsast pikad ribad. Suvikõrvitsa sisemise pehmema osa võid lisada kastme hulka ning ühtlaseks püreestada. Kuumuta pann, lisa kaste ning hetke pärast suvikõrvitsaribad ja täisterapasta. Kuumuta 1–2 minutit. Serveeri soojalt.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Tagasi üles