Röstitud peedi salat pošeeritud munaga / ühele
Koori punapeet, tükelda peet sobivateks tükkideks. Kuumuta pann, lisa oliiviõli ja köömned, prae, kuni tunned tugevat köömnelõhna, lisa peeditükid ja rösti peet poolkrõmpsuks. Maitsesta soola ja rohelise pipraga. Võta üks suurem anum, täida see veega ja lase veel keema tõusta, lisa vee hulka äädikas ning sega vesi ja äädikas omavahel (et tekiks vurr). Löö munad ükshaaval katki väiksemasse kaussi ja vala muna vee-äädikasegu sisse. Keeda mune 2–3 minutit. Võta munad vahukulbiga välja ja pane majapidamisrätiku peale. Valmista vinegrettkaste seesamiseemne- ja oliiviõlist, pressitud laimimahlast ja maitseainetest. Sega kaste korralikult läbi. Pese salat, pane taldrikule salatilehed, peet ja pošeeritud muna.
Serveeri roog pannil küpsetatud kirsstomatitega.
Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.