Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mustasõstraparfee kirsikastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Cafe Piano

3-11. oktoobrini toimub Pärnus esmakordselt kohvikute nädal, mille raames on 24 kohviku menüüs eripakkumised. Toome teieni mõned retseptid, mille autoriteks on kohvikute nädalal osalevate toidukohtade peakokad.

Tänane retsept pärineb Pärnus asuva Café Piano menüüst.

Mustasõstraparfee kirsikastmega

Viiele

  • 6 munarebu
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 300 g musti sõstraid
  • 400 ml vahukoort
  • 2 cl  sidrunimahla
  • 2 tl mooniseemneid

Kaste

  • 1 keskmine sidrun
  • 1 tl pruuni suhkrut
  • 300 ml kirsimahla
  • 1 spl tärklist
  • ja natukene armastust...

Vahusta munarebu ja suhkur kuumaveevannil, kuni suhkur sulab ja moodustub paksem vaht. Jahuta munasegu külmaveevannil. Puhasta ja püreesta marjad ning lisa õrnalt munasegule, lisa ka mooniseemned ja sidrunimahl. Seejärel lisa õrnalt segades pehmeks vahuks vahustatud koor. Pane segu külmutamiseks sobivasse nõusse ja hoia sügavkülmas 2-3 tundi.

Kastme valmistamine:

Lase kirsimahl kergelt segades keema. Lisa vees lahustatud tärklis, suhkur ja sidrunimahl. Sega kuni kaste pakseneb. Jahuta külmaveevannil. Serveeri kohe!

Tagasi üles