Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Idee õhtusöögiks: vürtsikas kapsasupp tatranuudlitega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Vürtsikas kapsasupp tatranuudlitega
Vürtsikas kapsasupp tatranuudlitega Foto: Kärt Peterson

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad nädala lõpuni Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.

Vürtsikas kapsasupp Soba (tatra)nuudlitega / neljale

  • 1 väiksem Hiina kapsa pea
  • 2 porgandit
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 0,5 cm värsket ingverijuurt
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 dl sojakastet
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 2 spl seesamiõli
  • 100 g idusid
  • 100 g Soba nuudleid (tatranuudleid)
  • 200 g külmutatud krevette

Viiluta kapsas ja kooritud porgandid peenikesteks ribadeks. Lase puljong keema, lisa sinna riivitud ingverijuur ning küüslauk koos sojakastme ja tšillihelvestega. Lisa köögiviljad ja seesamiõli, lase paar minutit keeda. Kui köögiviljad on peaaegu valmis, lisa nuudlid ja külmutatud krevetid ning lase supil keema tõusta. Maitse ja vajadusel lisa sojakastet. Serveerimisel puista igasse kaussi idusid.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Tagasi üles