Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: spagetivorm viineritega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Artikli foto
Foto: Erakogu

Meile saatis oma mõnusa viineriroa retsepti lugeja Nele. Siit saad inspiratsiooni õhtusöögiks!

Spagetivorm viineritega

Vaja läheb:

  • 200 g spagette (mina kasutasin seepiatindiga musta värvi spagette)
  • 2 muna
  • 1 tl võid
  • 1/3 tassi parmesani

Katteks:

  • 200 g viinereid
  • 1 tomat
  • 1 punane sibul
  • 1/3 tassi ketšupit
  • 1 tl palsamiäädikat
  • 100 g ricotta't 
  • 1 suurem mozzarella-pall

Keeda spagetid. Vala kuumad spagetid koos kahe lahtiklopitud muna, või ja parmesaniga kaussi ja sega. Aseta spagetisegu võiga määritud vormi. Patsuta roog kenasti vormis ühtlaseks. Kata spagetikiht ricotta'ga. 

Sega kokku järgmine kate: tükelda viinerid, sibul ja tomat, lisa ketšup ja palsamiäädikas ning sega.

Aseta segu järgmiseks kihiks vormi. Viiluta mozzarella ja kata sellega vormiroog. Kõige peale võid soovi korral puistada parmesani (lisab mozzarella'le soolasust).

Küpseta 220 kraadi juures 45 minutit.

Tagasi üles