Galerii: Kadrioru kaunis funkmaja läbis uuenduskuuri

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadriorus läbis uuenduskuuri Eesti esimese põlve ühe nimekama arhitekti, Anton Lembit Soansi loodud funkmaja.

Soansi nimi on funktsiaonalismi austajatele kahtlemata hästi tuttav: lisaks mitmetele Kadrioru kandi elamutele on tema loodud ka Pärnu Rannahotell (koos Olev Siinmaaga) ning Tallinna Kunstihoone (koos Edgar Johan Kuusikuga). Samuti linnaplaneerija tegutsenud Soansi planeeritud on ka terve Raua põigu umbtänav, kuhu on hooned projekteerinud mitmed nimekad arhitektid.

Uuenduskuuri läbinud elamu korteritele tegid sisekujunduse Superellipsi sisearhitektid Galina Burnakova, Kärt Loopalu ja Krista Thomson, eelduseks oli sobivus maja olemusega. Sisekujundusse olid integreeritud hoone ajaloolised miljööväärtuslikud detailid – sisseehitatud kapid, ajastutruud uksed, liistud, aknalauad ja teised säilinud originaalelemendid restaureeriti või asendati originaalile vastavalt. Algupärast meeleolu loob ka väärikas kalasabamustriga parkett. Kõigil korteritel on kas ühiskasutuses või individuaalne terrass. Vaata pilte galeriist: kuidas tulemus tundub?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles