Toitumisnõustaja Katri Merisalu annab Rimi blogis nõu, milliseid toite võiks koos lastega teha.
Tervislik retsept lastega kokkamiseks: lillkapsapõhjaga pitsa
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillkapsapõhjaga pitsa
Põhi:
- 300 g riivitud lillkapsaõisikuid
- 1 muna
- 25 g juustu
- soola, pipart
Põhja valmistamiseks laota riivitud lillkapsas ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures 12 minutit. Seejärel pane lillkapsasegu marlisse või sõelale ning pressi üleliigne vedelik korralikult välja. Seejärel sega juurde ülejäänud põhja jaoks vajalikud ained, maitsesta. Laota saadud tainas küpsetuspaberile, jättes põhja sellise paksusega, nagu meeldib. Eelküpseta põhja 175 kraadi juures 12 minutit.
Kate: Aseta pitsale meelepärased komponendid ning seejärel kata juustuga ja küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 8 minutit või kuni juust on sulanud.