Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tervislik retsept lastega kokkamiseks: lillkapsapõhjaga pitsa

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Lillkapsas pole aastaringselt soodne.
Lillkapsas pole aastaringselt soodne. Foto: Caro/ScanPix

Toitumisnõustaja Katri Merisalu annab Rimi blogis nõu, milliseid toite võiks koos lastega teha. 

Lillkapsapõhjaga pitsa

Põhi:

  • 300 g riivitud lillkapsaõisikuid
  • 1 muna
  • 25 g juustu
  • soola, pipart

Põhja valmistamiseks laota riivitud lillkapsas ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures 12 minutit. Seejärel pane lillkapsasegu marlisse või sõelale ning pressi üleliigne vedelik korralikult välja. Seejärel sega juurde ülejäänud põhja jaoks vajalikud ained, maitsesta. Laota saadud tainas küpsetuspaberile, jättes põhja sellise paksusega, nagu meeldib. Eelküpseta põhja 175 kraadi juures 12 minutit.

Kate: Aseta pitsale meelepärased komponendid ning seejärel kata juustuga ja küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 8 minutit või kuni juust on sulanud.

Tagasi üles