Toitumisnõustaja Katri Merisalu annab Rimi blogis nõu, milliseid toite võiks koos lastega teha.
Tervislik retsept: peedi-šokolaadimuffinid tatrajahuga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peedi-šokolaadimuffinid tatrajahuga
- 300 g peenelt riivitud keedetud peeti
- 2 muna
- 2 dl tumedat toor-roosuhkrut
- 100 g oliivi- või Kreeka pähkli õli
- poole sidruni mahl
- 3 dl toortatrajahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 3 sl kuhjaga mõru kakaopulbrit
- 100 g tumedat 70-protsendilist mõrušokolaadi
- 1 dl hakitud Kreeka pähkleid
- soovi korral 1 tl kaneeli
Vispelda toasoojad munad suhkruga lahti. Lisa õli, sidrunist pressitud mahl ja riivitud peet. Sega omavahel küpsetuspulber, kakao, (kaneel) ja jahu ning lisa muna-peedisegu hulka. Sega ühtlaseks taignaks. Haki šokolaad ja kreeka pähklid ning lisa taignale. Jaota tainas paberist muffinivormidega vooderdatud või silikoonist muffinipanni pesadesse ja küpseta 175-kraadises ahjus 15-25 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Küpsetamiseaeg oleneb muffinipanni pesade suurusest. Lase muffinitel 10 minutit vormis jahtuda ja taheneda. Soovi korral kaunista šokolaadiglasuuriga.