Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tervislik retsept: peedi-šokolaadimuffinid tatrajahuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Muffinid. Pilt on illustreeriv.
Muffinid. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Toitumisnõustaja Katri Merisalu annab Rimi blogis nõu, milliseid toite võiks koos lastega teha. 

Peedi-šokolaadimuffinid tatrajahuga

  • 300 g peenelt riivitud keedetud peeti
  • 2 muna
  • 2 dl tumedat toor-roosuhkrut
  • 100 g oliivi- või Kreeka pähkli õli
  • poole sidruni mahl
  • 3 dl toortatrajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl kuhjaga mõru kakaopulbrit
  • 100 g tumedat 70-protsendilist mõrušokolaadi
  • 1 dl hakitud Kreeka pähkleid
  • soovi korral 1 tl kaneeli

Vispelda toasoojad munad suhkruga lahti. Lisa õli, sidrunist pressitud mahl ja riivitud peet. Sega omavahel küpsetuspulber, kakao, (kaneel) ja jahu ning lisa muna-peedisegu hulka. Sega ühtlaseks taignaks. Haki šokolaad ja kreeka pähklid ning lisa taignale. Jaota tainas paberist muffinivormidega vooderdatud või silikoonist muffinipanni pesadesse ja küpseta 175-kraadises ahjus 15-25 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Küpsetamiseaeg oleneb muffinipanni pesade suurusest. Lase muffinitel 10 minutit vormis jahtuda ja taheneda. Soovi korral kaunista šokolaadiglasuuriga.

Tagasi üles