Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tervislik retsept lastega kokkamiseks: hummus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Hummus
Hummus Foto: SCANPIX

Toitumisnõustaja Katri Merisalu annab Rimi blogis nõu, milliseid toite võiks koos lastega teha. 

Hummus

  • 400 grammine purk kikerherneid
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 3 spl tahinit
  • 3-4 spl sidrunimahla
  • 1/4 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • oliiviõli
  • soola, pipart

Kui tahinit poes ei leidu siis saab seda ka ise teha. Rösti seesamiseemned, siis tuleb pähklisem maitse. Seejärel lase seemnetel natukene jahtuda ja pane need blenderisse ning lisa 3 sp oliiviõli. Blenderda ja ongi valmis!

Kurna kikerherned ja püreesta koos küüslauguga. Lisa tahini ja sega kikerherne pasta hulka. Siis lisa sidrunimahl, vürtsköömned, sool ja pipar. Võid lisada ka oliiviõli, kui tahad kreemjamat tulemust. Hummuse peale puista värskelt hakitud koriandrit või peterselli. Kalla peale ka korralik sorts oliiviõli.

Tagasi üles