Supervaadetega Tallinna luksuskorterid leidsid kahe nädalaga välismaise ostja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Luksuskinnisvara ostjaid on tänavu juurde tulnud

Baltic Sotheby’s International Realty müüs Skandinaavia päritolu ostjatele kahe nädalaga kaks Tallinna kõige kallimat penthouse’i.

«Korterite hinnad olid ligi 1 000 000 eurot. Mõlema korteri puhul oli tegu värskelt, vaid mõned kuud tagasi turule tulnud korteritega,» kommenteeris Baltic Sotheby’s International Realty tegevjuht Sveta Grün. Üks korter oli Meerhofi penthouse Pirital, teine Tatari tänaval.

Sveta Grün sõnas, et kuigi varem on luksuskinnisvara müümine olnud pigem pikaajaline protsess, siis 2015. aasta on toonud turule päris suure hulga ostuhuvilisi, kes on valmis soetama kinnisvara Tallinnas mõne Euroopa suurlinna hinnaklassis. Teisalt on aga eliitkinnisvara pakkumisi vähe ja tihti tuleb ette olukordi, kus potentsiaalsed ostjad eelistavad teatud piirkonda või kinnisvara kriteeriumeid ning neile väga midagi pakkuda ei olegi.

Väga aktiivne on firma hinnangul ka kõrgklassi üürikorterite turg, kuhu liigituvad korterid hinnaklassis 2000 - 2500 eurot/ kuus. Sveta Grün kommenteeris, et sellistele korteritele leiab üürilise maksimaalselt paari kuuga.

«Klientide arv, kes on valmis soetama kinnisvara 1-2 miljoni euro eest on viimaste aastatega järjest kasvanud. Samas tasuks suhtuda skeptiliselt müüti, et teatud ostjad raha ei loe ja on valmis ükskõik mis hinnaga endale elamispinna soetama. Arhitektuur, siseinterjöör, sisustus ja kaunis ümbrus on märksõnad, mis luksuskinnisvara iseloomustavad. Kui kinnisvara on kvaliteetselt ehitatud ja viimistletud, oskavad ka ostjad seda hinnata. Kinnisvara peab oma hinnale vastama,» lisas Grün.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles