Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Gluteenivabad šokolaadiküpsised

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Gluteenivabad šokolaadiküpsised
Gluteenivabad šokolaadiküpsised Foto: Koolibri

Sarjas «Maitsev ja tervislik» on ilmunud uus raamat «Magustoidud», millest leiad 100 isuäratavat magustoiduretsepti. Rammusate küpsetiste või liiga magusate kreemide asemel on selles märksa tervislikumaid valikuid nagu ka siinne šokolaadiküpsiste retsept. Proovi ise!

Gluteenivabad šokolaadiküpsised

30–32 küpsist    

Ettevalmistusaeg 15 minutit    

Küpsetamisaeg 25–30 minutit    

Raskusaste 1

Vaja läheb:

  • 450 g tuhksuhkrut
  • 120 g kakaopulbrit
  • ½ tl soola
  • 150 g suhkruta tumedat šokolaadi
  • 180 g pekanipähkleid
  • 4 lahtiklopitud suurt munavalget

1. Kuumuta ahi 170 kraadini (gaasiahjul aste 3). Kata kaks suurt ahjuplaati küpsetuspaberiga.

2. Sega suures kausis kokku tuhksuhkur, kakao ja sool. Lisa hakitud šokolaad, pekanipähklid ja munavalged ning sega tainas ühtlaseks. Ära liiga kaua sega.

3. Võta iga küpsise jaoks kuhjaga supilusikatäis tainast ja jäta küpsiste vahele 8 cm ruumi. Küpseta 25–30 minutit, kuni küpsised on kuivad ja pealt lõhenenud.

4. Tõsta küpsised koos paberiga restile ja lase täielikult jahtuda.

Tagasi üles