Sarjas «Maitsev ja tervislik» on ilmunud uus raamat «Magustoidud», millest leiad 100 isuäratavat magustoiduretsepti. Rammusate küpsetiste või liiga magusate kreemide asemel on selles märksa tervislikumaid valikuid nagu ka siinne šokolaadiküpsiste retsept. Proovi ise!
Gluteenivabad šokolaadiküpsised
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gluteenivabad šokolaadiküpsised
30–32 küpsist
Ettevalmistusaeg 15 minutit
Küpsetamisaeg 25–30 minutit
Raskusaste 1
Vaja läheb:
- 450 g tuhksuhkrut
- 120 g kakaopulbrit
- ½ tl soola
- 150 g suhkruta tumedat šokolaadi
- 180 g pekanipähkleid
- 4 lahtiklopitud suurt munavalget
1. Kuumuta ahi 170 kraadini (gaasiahjul aste 3). Kata kaks suurt ahjuplaati küpsetuspaberiga.
2. Sega suures kausis kokku tuhksuhkur, kakao ja sool. Lisa hakitud šokolaad, pekanipähklid ja munavalged ning sega tainas ühtlaseks. Ära liiga kaua sega.
3. Võta iga küpsise jaoks kuhjaga supilusikatäis tainast ja jäta küpsiste vahele 8 cm ruumi. Küpseta 25–30 minutit, kuni küpsised on kuivad ja pealt lõhenenud.
4. Tõsta küpsised koos paberiga restile ja lase täielikult jahtuda.